Kooikersweg 3
3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4750077

DHC reisde af naar CION in Vlaardingen. Deze koploper was na twaalf wedstrijden nog steeds ongeslagen, had 28 punten en nog slechts 7 doelpunten tegen. DHC stond vele plekken lager op de ranglijst, te weten op de tiende plaats met 12 punten uit 12 wedstrijden, maar met nog pas tien doelpunten gescoord. Vooraf was daarmee duidelijk dat de groen-zwarten deze middag voor een loodzware opgave stonden.

Tekst: Wicher Schreuders

Op het natuurgrasveld begonnen de groen-zwarten verrassend sterk aan de wedstrijd. In de beginfase, maar ook gedurende het grootste deel van de eerste helft, was DHC in de meerderheid. De kansen waren dan ook voor de bezoekers. Zo stelde na tien minuten Jordan Leite Lopes met een goed schot CION-doelman Bryan Struis op de proef, maar deze redde bekwaam. En vijf minuten later bracht Struis redding na een schot van Jelle Pearson. De zeer tegenvallende koploper CION riep na 25 minuten om een strafschop na een duel met DHC-verdediger Michael van der Ende, maar scheidsrechter Antonio Gomes (Den Haag) negeerde die claims totaal. Tien minuten voor het rustsignaal weer een goede mogelijkheid voor DHC, nadat Uzuell Koempai de bal op Giovalli Serbony (foto) speelde, maar zijn inzet werd door de Vlaardingse goalie Struis tot hoekschop verwerkt. In de slotminuten voor de doelwissel kwamen pas de eerste mogelijkheden voor de thuisclub. Eerst schoot Jeffrey Pols van dichtbij hoog over het doel. En op slag van rust schoot dezelfde speler uit een vrije trap op de buitenkant van de paal.

Ruimte

Na de thee drong de thuisclub DHC aanvankelijk meer naar achteren, maar juist daardoor kregen de groen-zwarten aan de andere kant veel ruimte. Bij een goede combinatie, tien minuten na de hervatting, bracht Sidney Kaffa de bal bij Serbony, die naar de ingevallen Quinten van Zweden speelde, die met de bal het strafschopgebied binnenging, maar daarbij onderuit werd gehaald. Over de overtreding was geen enkele discussie, maar wel over de plek waar de overtreding zou zijn gemaakt. Volgens velen was dat binnen de lijnen, volgens scheidsrechter Gomes was het er juist enkele centimeters buiten. Geen strafschop dus, maar een vrije trap, die door Joey Klijn vervolgens in de muur werd geschoten. Een aanval in een overtalsituatie leidde na een kleine twintig minuten in de tweede helft tot een schot van Serbony en een daaropvolgende redding van Struis. Kort hierna eindigde een goede combinatie tussen Serbony en Van Zweden opnieuw tot een inzet van Serbony, maar weer was Struis degene die de nul hield. Halverwege de tweede helft wisselde het trainersduo Wim Baggerman / Burak Uyar een aantal spelers, deels gedwongen door blessures, maar deels ook om aanvallend te wisselen. Dit omdat er – uit bij de koploper – wel degelijk winstkansen voor de Delftse ploeg waren. Centrale verdediger Michael van der Ende was dan al vanwege een blessure gewisseld, maar na 87 minuten moest ook de andere centrale verdediger, Youri Thorig, geblesseerd het veld verlaten. Dat zorgde kennelijk voor enige onrust vanwege de noodzakelijke omzettingen, want in de volgende minuut kwam vanuit een verre vrije trap de bal via een lichte ongelukkige aanraking met het hoofd van een DHC-er de bal op de punt van het strafschopgebied bij de vrijgekomen CION-speler Sander Barragan, die de uitkomende doelman Oussama Zayzaoui in de verre hoek passeerde: 1-0. En dat met nog slechts twee minuten te spelen. Kort hierna floot arbiter Gomes voor het einde.

Hoopgevend

Een redelijk goed spelend DHC verraste uit bij koploper CION in positieve zin. De groen-zwarten deden zeker niet onder voor die koploper, de betere kansen waren dan ook voor de ploeg van Baggerman en Uyar. Maar ook nu deed het gebrek aan effectiviteit voorin zich voelen. In de dertiende wedstrijd van deze competitie werd nu al voor de zevende keer niet gescoord. Het aantal gescoorde doelpunten bleef ook nu op nog slechts tien staan. Na de winterstop is er aanvallend in nu drie wedstrijden nog niet gescoord. In die recente wedstrijden werd met 0-1 verloren van hetgeen nu de nummers 1 en 2 zijn, CION en VFC. En beide keren had er zeker meer in gezeten. Dat is voor nu teleurstellend, maar zeker hoopgevend voor het vervolg van de competitie. Het veldspel wordt steeds wat beter, waar het aan ontbreekt is het scoren van doelpunten. Door deze onverdiende nederlaag én door de andere uitslagen zakte DHC naar plaats elf met nu 12 punten uit 13 wedstrijden. Het commentaar achteraf van de kant van CION was kort en eenvoudig: een zeer onverdiende zege, maar dat is het geluk van de koploper. En dat was het!