3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4750077

CION heeft opnieuw de volle buit gepakt door Vitesse Delft met 2-0 te verslaan.

De ploeg van trainer Robert Verbeek verdiende de zege zeker, maar van een goede wedstrijd was nou niet echt sprake. Maar zoals al vaker dit seizoen toonde CION dat het a) weinig tot niets weggeeft en b) waar gewenst een wedstrijd bij een verkregen voorsprong vrij zakelijk kan uitspelen.
Zo geschiedde ook vanmiddag in de Broekpolder.
In de 1e helft was het van beide kanten veelal onzorgvuldig waar het de passing betrof; het hobbelige veld werkte hierbij ook niet echt mee. Er viel in feite maar een grote kans aan te tekenen en die was voor de bezoekers. Het was in de 34ste minuut CION- doelman Bryan
Struis die met een prima redding Gigi Vermeer echter van scoren wist af te houden. Zo werd de rust met een 0-0 stand bereikt.

De 2e helft was over het algemeen van een iets beter niveau. Het resulteerde in de 56ste dan ook tot een treffer voor de thuisploeg toen Randy Bakboord vanaf de rechterzijde een prima voorzet gaf die vervolgens door Jeffrey Pols werd binnengeknikt: 1-0. Nog geen vier minuten later schoot de technisch vaardige Sander Barragan, dit na een snelle ingooi, vanaf de linkerkant de 2e CION- treffer onberispelijk in de verre hoek binnen.
De bezoekers probeerde het nog wel, doch behoudens een afstandsschot kwam men niet.
Zo kon CION dus weer drie punten aan het toch al aanzienlijke totaal bijschrijven; en het hield wederom de nul. Opvallend was overigens wel de manier van leiden van scheidsrechter Pieterman. Hij zat er kort op; floot best vaak en deed dit dan ook nog met de (on)nodige verbale toevoegingen. De spelers gingen daar echter prima mee om.

Door: Leo Kattestaart
Foto’s: Ruben Zegers