Sportlaan 130
3135GX
VLAARDINGEN
tel. 010-4706395

De Stadsderby tussen naaste concurrenten VFC en CION is uiteindelijk met ruim verschil in het voordeel van de thuisploeg beslecht. De Kwekkers wonnen met maar liefst vier doelpunten verschil. Door dit resultaat incasseerde CION -na 15 (!) ongeslagen wedstrijden- een vierde nederlaag op rij. En waar het (vooral) defensief tijdens de 1e seizoenshelft vaak goed stond, daar is het de voorbije wedstrijden minder solide.

Ook vandaag dus 4 tegentreffers, maar zeker tijdens de 1e helft had het scoreverloop ook een ander aanzien kunnen hebben.
CION begon vrij behoudend en gunde de thuisploeg de bal. Dat resulteerde in de 7e minuut in een doelpunt van Owen Jasper die bij de 2e paal een voorzet van Koen Bokx succesvol afwerkte: 1-0.
Het spelbeeld bleef nog even hetzelfde met VFC iets meer balbezit, doch naarmate het 1e bedrijf vorderde werd CION -met het nieuwe trainersduo Roy Kappenburg en Marco Bravenboer op de bank- wat sterker met een aantal kansen en mogelijkheden tot gevolg. In 17e minuut was Thijs Oomsen met kopbal -na een prima aangesneden hoekschop van Sander Barragan- dicht bij de gelijkmaker. Verder was VFC- goalie Max Verkade een paar keer attent om een treffer te voorkomen. Ook Denzel Asmus was een keer dichtbij succes, maar hij zag zijn inzet in het zijnet eindigen.
Na de pauze was dezelfde Asmus al vrij snel opnieuw gevaarlijk, maar een doelpunt leverde dat niet op.
VFC ging meer en meer ruimte krijgen en nadat Bryan Struys al een keer handelend moest optreden was het in 61ste minuut toch raak; na een hoekschop van rechts was het Lars Fransen die het net vond: 2-0. Niet veel later zag Jeffrey Pols namens CION zijn inzet naast gaan. In de 69ste minuut was het Koen Bokx die een hoekschop van links met zijn hoofd scoorde: 3-0. CION was aangeslagen en het mocht tegen het einde van de wedstrijd Struys danken met een paar 1 op 1- reddingen. Tegen een schot van Aaron de Bruin in de 77ste minuut was hij echter kansloos: 4-0. Vlak voor tijd kreeg Donovan Lioe Anjie een 2e gele prent en dus rood. En zo eindigde CION de wedstrijd met 10 man én in mineur.