3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4750077

Vandaag op bezoek bij nummer 2 CION uit Vlaardingen. CION is een van de vele clubs die vanuit een bedrijf zijn ontstaan na de oorlog. Oliemaatschappij Caltex richtte een club op onder de naam ‘The Red Stars’ en na de overname van Caltex door Chevron werd de naam C.I.O.N. (Chevron is onze naam) gekozen. Na de overname van Texaco behield de club de naam CION (maar dan zonder puntjes).

Dit jaar was een fusie met Deltasport een ‘hot topic’ in de Broekpolder, alleen werd dit op het laatste moment afgeketst. Dat de fusie met Deltasport nog doorettert  werd vandaag wel heel duidelijk. De fans konden niet op de tribune plaatsnemen vanwege een dik kettingslot en het knopje van de lichtschakelaar was ook niet te bereiken waardoor de wedstrijd werd vervroegd naar 14:00 uur.
Cion en Sportclub Monster hebben vandaag de punten terecht gedeeld. Het duel eindigde in 1-1 op een door de gestadig neerdalende regen nauwelijks bespeelbaar veld. Het was CION dat door Jeffrey Pols na een minuut of 10 de leiding nam.
Na de achterstand nam Sportclub Monster de touwtjes stevig in handen wat resulteerde in een 1e kans na zo´n 18 minuten. Voetballend kon Sportclub Monster goed meekomen tegen CION dat ambities heeft om zo snel als mogelijk te promoveren naar de 1e klasse.
Jesper Warbout tekende halverwege de 1e helft voor de verdiende gelijkmaker na een goede voorzet vanaf de linkerkant.
De 2e helft een zelfde spelbeeld. Sportclub Monster probeerde het spel te maken en CION loerde op de counter.
Vermeldenswaard is nog een geweldige redding, halverwege de 2e helft, van Keeper Jan-Willem Broch op een schot enkele meters van de doellijn. In de 37e  minuut kreeg Jesper Warbout nog een goede kans maar helaas voor de in, ondanks het slechte weer,  ruime mate meegereisde supporters wist hij niet te scoren.
Na exact 90 minuten floot de uitstekende scheidsrechter van dienst, die geen kaarten hoefde uit te reiken in deze sportieve wedstrijd, voor het einde. Op 20 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Hillegersberg