Henk van Riessenlaan 2 -6
2626AB
DELFT
tel. 015-2613370

De wedstrijd tussen Vitesse Delft en CION is aan het begin de tweede helft gestaakt. Scheidsrechter Wim Roozeboom liep een blessure op en kon niet verder. CION leidde op dat moment met 0-1.

Tekst: Harold Koster

Vanaf het begin leken de ploegen aan elkaar gewaagd. Het eerste kansje was voor de ploeg uit Vlaardingen, maar de te zachte kopbal van Jeffrey Pols werd door keeper Sven Bekking (foto) gestopt. In de 21e minuut was er een levensgrote kans voor Vitesse Delft. Een corner werd door Rick Burgering ingeschoten, maar nog net voor de lijn gered. Het antwoord van CION liet niet lang op zicht wachten. Drie minuten later ging CION-spits Denzel Asmus alleen op Bekking maar, maar deze voorkwam met een katachtige redding een voorsprong voor de bezoekers. Enkele minuten later kreeg de ploeg van trainer Verbeek de ideale mogelijkheid om de score te openen. Vanwege een handsbal mocht CION een penalty nemen. Maar weer redde Bekking knap en de rebound ging over.

Terecht

Vitesse Delft kon er nauwelijks iets tegenover zetten en werd niet gevaarlijk. In de 36e minuut speelde verdediger Sjoerd van der Kolk de bal op keeper Bekking, die hem oppakte. De toegekende vrije trap werd door Jeff Pols – dwars door de muur – ingeschoten: 0-1. Ondanks dat ook CION niet groots voetbalde, was de voorsprong terecht.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud, toen scheidsrechter Roozeboom aangaf niet verder te kunnen. Omdat er geen vervangende scheidsrechter op Sportpark Tanthof was, werd de wedstrijd in de 55e minuut definitief gestaakt. De komende dagen zal bekend worden, wanneer het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld.