Kooikersweg 3
3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4750077

Westlandia za1 was op 14 oktober (de eerste echte herfstdag) te gast bij CION op sportpark Broekpolder in Vlaardingen. De thuisploeg is nog ongeslagen, maar heeft een wedstrijd niet kunnen uitspelen vanwege een blessure van de scheidsrechter.
In de eerste helft zijn de beide verdedigingen de baas. Geen enkele aanval kan een van de twee verdedigingen in de problemen brengen, ondanks meerdere pogingen. De keeper van CION werd niet echt getest. Er was een vrije trap van Tim vd Voort, maar Tim en de bal vonden het doel niet. De andere Tim, Tim Janssen moest als keeper wel degelijk enkele keren handelend optreden en keerde 3 keer evenzoveel gevaarlijke schoten op zijn doel.
De verdediging van Westlandia bestaande uit Mike Vijverberg, Timothy Le Duc, Lars vd Berg en Sander Lievaart kwamen bijna armen en benen te kort om de aanvalsgolven van CION tegen te houden. Kortom beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0 – 0 ruststand.

Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. De beide verdedigingen stond pal. Ricky Hodge werd diep gestuurd. Goed uitlopen van de keeper van CION voorkwam een Westlands doelpunt.
Na iets meer dan een uur spelen kreeg CION een vrije trap te nemen zo’n beetje bij de middellijn. De bal werd in het strafschopgebied gepompt. Jeffrey Pols (CION) kreeg de bal precies op maat en stond ook nog eens een op een tegenover Tim Janssen. Hij tikte de bal simpel binnen. 1 – 0.
Met nog een klein half uur te spelen ging Westlandia volle bak op de aanval spelen. Dat leverde wel kansen op en vrije trappen, allemaal van buiten de 16. Tim vd Voort is de man die ze erin kan schieten. De eerste vrije trap ging nog over (in de eerste helft). De volgende waren beter. De tweede was op doel, maar het schot werd gepakt door de keeper. De laatste was hard en hoog in de linkerbovenhoek. De keeper van Cion kon de bal nog net uit het doel tikken.
De allerbeste kans kreeg Ricardo vd Zalm. Die kreeg de bal op rechts aangespeeld, omspeelde in het strafschopgebied een verdediger en kwam ook nog tot een schot. Jammer genoeg in het zijnet. Maar hij was serieus heel dicht bij een doelpunt.
Ook een slotoffensief met enkele corners leverde géén doelpunt(en) op.