Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Veel emoties binnen en buiten het veld bij de eerste nacompetitiewedstrijd tussen DSO en CION. De sfeer ook sportpark Bentwoud begon goed. Met vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd.

Later zou dit vuurwerk nog voor gevaarlijke situaties zorgen op het terras en voor de kleedkamer van CION, nadat sommige supporters zich niet geheel meer konden beheersen. Ook binnen het veld moest het spel meerdere keren worden stil gelegd, nadat de emoties hoog opliepen na een aantal forse overtredingen. Arbiter Stefan van Egmond had zijn handen vol om de wedstrijd tot een goed einde te leiden.

Het Vlaardingse CION, de ploeg van trainer Ricky van den Berg, kwam al na vier minuten spelen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tiemen Noordam. Desley de Wolf kwam in een goede positie om CION al na een kwartier spelen op een 0-2 voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging voorlangs. De thuisploeg kon in de eerste helft niet veel inbrengen tegen het spel van CION, maar nog in de eerste helft leek de vermoeidheid toe te slaan bij de Vlaardingers. Schoten van Sahr Kabuta en Wesley Vaes troffen geen doel. Wat volgde in de laatste fase van de eerste helft was een aantal pittige overtredingen op DSO-spelers, waardoor de spanningen tussen beide ploegen, maar ook bij het publiek toenamen.

Na de rust maakten de mannen uit Vlaardingen nog steeds een vermoeide indruk en hier probeerde DSO gebruik van te maken, maar het scoren leek niet te lukken. Na tien minuten spelen in de tweede helft werd een kopbal van Tim Ceder van de lijn gehaald. CION verdedigde stug en creëerde zelf ook nauwelijks kansen meer. Ondanks de pogingen van de rood-groenen was de ploeg niet scherp met aanspelen en in de afronding. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Derk Dupon van CION een rode kaart gepresenteerd na een overtreding op Tim Ceder. Dupon liep tegen zijn tweede geel op en kon hierna het veld verlaten. Bij het verlaten van het veld werd Dupon bekogeld met vuurwerk, waardoor de vlam in de pan sloeg. Het spel werd door arbiter Van Egmond stil gelegd en spelers van beide ploegen moesten de supporters tot kalmte manen.

Nadat de gemoederen weer enigszins hersteld waren kon het spel worden hervat. Met nog vijf minuten op de klok schoot de inmiddels naar voren gestuurde laatste man Jeffrey Aarts zijn ploeg langszij (1-1) en dat betekende een verlenging. CION ondernam in de verlenging geen enkele aanvalspoging meer en kon met tien man alleen nog maar verdedigen. De equipe van Bert de best had na de score van Aarts vleugels gekregen en dit resulteerde in een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Sahr Kabuta.

DSO bleef het spel bepalen en kwam aan het einde van de eerste verlenging op een beslissende 3-1 voorsprong. Opnieuw een rol voor Kabuta, die de bal teruglegde op Jurdany Koster die het vijandelijke net vond.

In de tweede verlenging werd het zelfs nog 4-1 nadat Jay Weber een assist gaf op Junior Basilio, die doelman Bryan Struis het nakijken gaf. Aan het slot van de verlenging moest ook CION speler Donovan Lioe Anjie met een rode kaart het verlaten

DSO speelt dinsdag opnieuw op eigen terrein de volgende ronde in de nacompetitie tegen Papendrecht.

Bron: © Haaglanden Voetbal