Mannen beker reserve poulefase Groep 2 08

Kooikersweg 3
3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4754635

Er zijn van die wedstrijden die 90 minuten duren maar waar de spelers pas na een uur de slaap uit hun ogen wrijven, de alcohol van de dag ervoor eindelijk uit hun lichaam is of dan pas warm gedraaid zijn en er achterkomen dat er meer gevraagd word dan alleen leuk de bal naar elkaar toe spelen.

ACHTERSTAND
Zaterdag was zo’n wedstrijd, ondanks dat de eerste helft een slechte pot op de mat gelegd werd waren er toch een aantal 100% kansen voor CION maar gingen de blauwhemden met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. Na de rust mochten de invallers het laten zien en werden de poppetjes op de juiste plek gezet! Het gaf niet direct het gewenste succes en na een kwartier in de 2de helft keken de Broekpolder Boys tegen een 0-4 achterstand aan!

WAKKER WORDEN
CION ontwaakte eindelijk uit een diepe zomerslaap en zette een tandje bij. Onder aanvoering van de ongrijpbare Hulusi Mert werden de aanvallen opgezet, dit resulteerde al snel in een wonderschone goal van Kenneth Bel, die net als vorige week zijn doelpuntje mee pikte. Niet veel later was het topscorer Mente Bruning die met een omhaal de doelman van Botlek versloeg en CION was terug in de wedstrijd, 2-4! De troepen onder aanvoering van de architect Robert Schouten kwamen steeds meer op stoom en met CION’s ongrijpbare voorwaartsen was het wachten op nog een doelpunt.

KALE KLETS
Een vrije trap aan de zijkant van het veld met Hulusi Mert achter de bal, even wat Turkse communicatie tussen hem en zijn “arkadaş” Engin Sazak, hierna de voorzet, de bal op de kale klets van Sazak en de bal verdween in het net! Met nog een minuut of 5 op de denkbeeldige klok ging CION op jacht naar het punt. Botlek bleef gevaarlijk in de counter maar met de ervaren Davey van Ree en 2de doelman (!!) Bruce van der Linden als rechtsback werden menig aanval onschadelijk gemaakt.

CHAMPIONS LEAGUE
CION kreeg wat het verdiende, Hulusi Mert stak het middenveld over en zag net over de middenlijn de doelman iets te ver voor zijn doel staan en schoot de bal over de doelman heen, die er nog met zijn vingertoppen aan zat, de bal had voldoende vaart om de doellijn te passeren en liet de doelman verbouwereerd achter. Het punt werd gevierd alsof de Champions League gewonnen was! En eerlijk is eerlijk…. voetbal is toch het belangrijkste spelletje van de wereld?