CION WINT PUNT IN DERBY

Na vorige werk een makkelijke overwinning te hebben geboekt op SDV stond vandaag de derby uit tegen vfc op het programma. 

De ploeg die dit seizoen debuteert in het zaterdag voetbal was de competitie goed begonnen maar de laatste weken werden er wat punten gemorst.

Er werd om 5 uur onder kunstlicht afgetrapt en na 2 minuten was het vfc dat de score opende , een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt door de CION defensie en daar maakte de spits van vfc dankbaar gebruik van.

3 minuten later was het alweer gelijk, Gino ging goed door , legde de bal terug op Royama die via de keeper het net wist te vinden.

Weer een paar minuten later leek CION op voorsprong te komen toen Nick Buuron de bal uit een vrije trap binnenkopte maar de scheidsrechter keurde het doelpunt om een  onduidelijke rede af.

Hierna was het alleen nog vfc dat gevaarlijk was.

Goed voetballend wist het tot meerdere kansen te komen maar falen in de afwerking en Sander zorgde voor een 1-1 ruststand. 

Na de rust hetzelfde spelbeeld, een goed voetballend vfc en CION kon maar niet in de wedstrijd komen. 

Het verschil was dat het verdedigend wat beter stond dus de kansen waren schaars nu.

1 keer kwam vfc alleen voor Sander maar tot opluchting van alles wat CION was werd de bal naast geknald.

Door wat omzettingen leek CION de laatste 10 minuten wat meer aan voetballen toe te komen, er kwamen nu zelfs wat kansjes, de grootste was voor Gino maar de bal ging net over de lat.

Toen de sscheidsrechter voor het laatst floot was het CION dat het meest tevreden kon zijn met een punt.

Volgende week het goede voetbal maar weer oppakken tegen het Schiedamse PPSC.