Kooikersweg 3
3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4754635

Omdat ik te lui ben voor het wedstrijdverslag te schrijven, en Alexandria een mooi verslag heeft geschreven wat niet door roze kleurige bril is gezien hierbij het verslag:

Het moment waarop onze doelman Zafer Bal na de warming-up het veld verliet en zijn keepershandschoenen losmaakte, was veel betekenend: het water liep letterlijk uit zijn handschoenen. Dit was de ultieme bevestiging van wat wij op voorhand al vermoedden: dit wordt een loodzware opdracht op een moeilijk bespeelbaar veld.

Op de doorweekte grasmat kwam thuisclub CION beter uit de startblokken. Al in de 1e minuut bewees doelman Zafer Bal zijn kwaliteit toen de eerste vrije trap vanaf de rechterflank richting de kruising ging. Zafer tikte de bal uit de bovenhoek. Na de hoekschop kreeg Alexandria’66 de bal uiteindelijk met moeite weg uit het zompige 16 meter gebied.

CION was duidelijk uit op een vroege openingstreffer. In de 5e minuut al de tweede hoekschop. Opnieuw kostte het Alexandria’66 moeite om de bal weg te krijgen uit het doelgebied. In de 11e minuut de eerste grote scoringskans van deze wedstrijd. CION haalde de achterlijn. De bal werd goed teruggelegd. Het schot verdween over het doel van Zafer. Alexandria’66 had in de openingsfase duidelijk meer moeite met de omstandigheden.

Na een kwartier spelen kreeg Alexandria’66 meer vat op de wedstrijd. De Rotterdammers herstelden zich van de moeizame start en kwamen steeds meer in balbezit. CION werd teruggedrongen op eigen helft. Een door Djon Janssen vanaf rechts goed genomen vrije trap ging voorlangs zonder een medespeler te bereiken. Dit was typisch een voorzet waar je alleen maar tegenaan hoeft te lopen om de doelman van de tegenstander te passeren.

Vanaf ongeveer de 20e minuut zette Alexandria’66 de thuisclub steeds meer onder druk. De bezoekers wisten elkaar steeds beter te vinden. Alexandria’66 creëerde enkele mogelijkheden die vooralsnog niet tot succes leidden.

In de 25e minuut speelde Alexandria’66 na een afgeslagen hoekschop de bal goed rond. Bob van Lier werd in de voeten aangespeeld, drong de 16 meter binnen en vervolgens gehaakt. Scheidsrechter Erik de Winter wees naar de stip: penalty. Dylan de Melo da Silva Goncalves stelde zich op voor de trap vanaf 11 meter. De CION doelman was kansloos op zijn goed genomen penalty: 0-1.

Alexandria’66 hield het initiatief. De spaarzame momenten waarop CION doordrong tot in het 16 metergebied waren overigens niet zonder gevaar. Na een half uur spelen kreeg Alexandria de bal na een hoekschop opnieuw niet goed weg. Vlak voor de ogen van Zafer een opéénhoping van spelers. De bal ging heen en weer. Een soort van flipperkast effect. Zafer bleef alert. Hij stortte zich uiteindelijk op de doellijn op de bal, en was de situatie meester.

In minuut 34 werd Nabil Sharif Padmadisastra op links vrijgespeeld. Hij trok met de bal aan de voet naar binnen en schoot gericht. De CION doelman verwerkte zijn inzet tot corner. In de slotfase van de eerste helft werd CION steeds slordiger. Alexandria’66 was duidelijk de betere maar verzuimde verder afstand te nemen.

Direct na de pauze nam Alexandria’66 opnieuw het initiatief. Youssef Lamrid tekende voor de eerste doelpoging. Hij zag dat de CION doelman te ver voor zijn doel stond. Zijn schot ging over. In minuut 49 kwam CION onverwacht op gelijke hoogte. Op uitgerekend het meest natte deel van het veld leed Alexandria balverlies in een poging de bal binnen te houden. CION vond de vrijstaande man die Zafer Bal passeerde: 1-1.

Alexandria’66 toonde zich niet aangeslagen. In het vervolg van de wedstrijd waren de beste mogelijkheden voor Alexandria’66. Dylan de Melo ontsnapte in de 53e minuut aan zijn directe

tegenstanders. Scheidsrechter de Winter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent voor buitenspel. Helaas wist Dylan de CION doelman niet voor de tweede keer te passeren. In de 61e minuut een dubbele wissel aan de zijde van CION. Trainer Michael Groeneweg bracht David Widarto voor de niet fitte Djon Janssen. David keerde terug nadat hij op 16 oktober in de thuiswedstrijd tegen Sparta geblesseerd was uitgevallen.

In de 64e minuut kwam Dylan de Melo na een goede aanval over rechts opnieuw in kansrijke positie. Vanaf 16 meter ging zijn inzet net naast. In de 66e minuut hielden David (eerste doelpoging) en Zafer (de rebound) CION af van een voorsprong. Halverwege de tweede helft wisselde Groeneweg de 19 jarige Dylan Leune (speelde een prima wedstrijd) voor de 20 jarige Sergiano Iwan Gion Liong A Kong.

In de 69e minuut een uitstekende vrije trap van David Widarto. De CION doelman controleerde de bal in tweede instantie.

In de 75e minuut kreeg CION na een overtreding binnen de 16 meter de grootste kans op een voorsprong. De inzet trof boven Zafer de lat. Alexandria’66 ontsnapte aan een achterstand.

Jurano O’Brien nam in de 81e minuut de plaats in van Jason Santos Sint Aubyn. Terwijl bij Alexandria’66 de krachten langzaam wegvloeiden bleek CION iets meer over te hebben. Beide teams kregen nog enkele kansjes maar echt gevaar voor beide doelen ontstond er niet meer.

Na 95 minuten floot de goed leidende Erik de Winter voor het einde van de wedstrijd bij de einduitslag van 1-1.

Op basis van de totale wedstrijd een juiste uitslag. Het technisch en voetballend iets betere Alexandria’66 wist niet te winnen van het fysiek iets sterkere CION. Maar in aanmerking genomen dat CION vanaf 11 meter verzuimde te scoren, overheerste toch tevredenheid bij de Rotterdammers die uiteindelijk op het zware veld verdiend overeind bleven.