Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Alexandria’66 en CION delen de punten: Doelman Zafer Bal man of the match bij Alexandria'66

tel. 010-4211455

In een aantrekkelijke wedstrijd hebben Alexandria’66 en CION de punten gedeeld. Op het gezellige sportpark Oosterflank konden de toeschouwers genieten van een leuke voetbalwedstrijd.

Er stond een volledig competitieprogramma gepland in de tweede klasse D. Alleen de wedstrijd Sparta-Hellevoetsluis moest door trieste omstandigheden worden verplaatst naar dinsdag 17 mei.

In de eerste minuut was het doelman Zafer Bal, die met twee fantastische reddingen CION van de 0-1 hield. Daarna was het Alexandria’66 dat de wedstrijd dicteerde. Al binnen de tien minuten lag de 1-0 in het Vlaardingse doel. Dylan de Melo da Silva Goncalves was de maker van het doelpunt. Helaas ging het feest niet door voor de Rotterdammers, want de bal was over de zijlijn geweest en de eerlijke assistent scheidsrechter van A’66, Niels de Jong, had zijn vlag omhoog gestoken. Scheidsrechter Ron Wolf had dit in eerste instantie niet opgemerkt en ging toch even naar de grensrechter toe. Daarna draaide hij het doelpunt terug en bleef het vooralsnog 0-0.

De druk van de thuisploeg was behoorlijk groot in het eerste half uur. In de 20e minuut was het wel raak voor Alexandria’66. Jurano O’Brien kon vrij voor de keeper met links uithalen en passeerde doelman Bryan Struis.

Vanaf de 1-0 ging CION iets meer naar voren spelen en kwamen er wat mogelijkheden. Tot frustratie van CION weigerde scheidsrechter Wolf tot twee maal toe een strafschop te geven. Eerst werd er een duwfout gemaakt op Jimmy van der Vaart en even later kwam de bal tegen de arm van een Rotterdamse verdediger.

Na de pauze kreeg CION toch hun verdiende strafschop. Het was Royama Ibrahim die doelman Bal vanaf elfmeter wist te verschalken: 1-1.  In de tweede helft ging het spel over en weer, waarbij Alexandria’66 wel een optisch overwicht had en ook de beste mogelijkheden. Toch werd er in de tweede helft niet meer gescoord en moesten beide teams genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Achteraf kon trainer Omar Rziki (A’66) wel leven met het gelijkspel. “Ook dit soort wedstrijden hoort bij het leerproces van de jongens. CION is een goede, stugge ploeg, die als het even niet loopt enige intimidatie niet schroomt. Onze ploeg is heel jong en kunnen dat meenemen naar volgende wedstrijden.” Aldus de interim coach van Alexandria’ 66.

CION, al in het bezit van een periodetitel, speelt a.s. zaterdag thuis tegen SVS, terwijl Alexandria’66 op bezoek gaat bij titelkandidaat Sparta.