3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Zaterdag stond de topper in 2D tussen R.V.&A.V. Sparta en CION op het programma. De clash tussen de oud-spelers Robert Verbeek en Ricky van den Bergh. Met deze keer redactie R.V.&A.V. Sparta Media, RTV Rijnmond en het Algemeen Dagblad allen aanwezig langs de lijn.

Hoofdtrainer Robert Verbeek bracht deze week weinig wijzigingen aan in de basiself. Alleen Danny Langstraat speelde nu basis. Met deze elf kwam de wedstrijd redelijk langzaam op gang. De eerste helft grossierde vooral in veel spelonderbrekingen. Kleine en enkele wat grotere overtredingen. Ondanks dit spelbeeld kreeg R.V.&A.V. Sparta vroeg in de wedstrijd al een paar redelijke kansen. Moises Navarro zag na 3 minuten zijn schot over gaan en het schot van Jordi de Zwart vond na 8 minuten de keeper op zijn weg.

Aan de andere kant kreeg Daniel van der Knijff een schotje te verwerken dat hij gedecideerd pakte. In de 21e minuut viel de eerste goal van de middag. Een strakke voorzet vanaf rechts werd door een verdediger van CION knap achter zijn eigen doelman geschoten. In de 24e minuut moest Jordy van Buren zich helaas na een harde charge laten vervangen door O18 spelerTerick Monsanto. Het spelbeeld bleef hierna ongewijzigd tot aan de rust. Beide keepers moesten nog een paar ballen plukken en zo werd de ruststand dus 1-0 voor R.V.&A.V. Sparta.

De tweede helft begon met een wissel. Terick Monsanto moest noodgedwongen uitvallen en hij werd vervangen door Sven Bout. Vier minuten later stond het 2-0. Jordi de Zwart schoot de bal beheerst achter de kansloze keeper van CION na een voorzet van Moises Navarro. Het restant van de tweede helft kenmerkte zich door veel dingen die niet lukte bij beide teams. CION probeerde het wel maar was vrijwel niet in staat om de Spartaanse verdediging in de problemen te brengen. Altijd was daar dan ook weer de heersende keeper Daniel als een laatste sta in de weg. Aan de andere kant kreeg R.V.&A.V. Sparta nog diverse kansen waarvan er nog een werd gemaakt. Elf minuten voor tijd kreeg Lucas van Oeveren de bal van O18 debutant Guillermo Williams (die enkele goede acties liet zien bij zijn debuut. Lucas had met zijn techniek en overzicht geen moeite om deze voorzet tot de 3-0 eindstand te verheffen.

Men zag zo een stuk of vijf goede kansen en dan is een doelpunt voor de kritische kijker wel wat weinig. Met iets meer rust maakt deze groep het zich makkelijker. Desondanks toch een goede 3-0 overwinning die voor R.V.&A.V. Sparta een stap vooruit is. Aanstaande zaterdag kan er weer een stap voorwaarts gezet worden bij en tegen vv Strijen. Een club die de punten hard nodig heeft. De selectie zal daar weer de hele wedstrijd een goed niveau moeten halen. Uiteraard bent u ook weer welkom om de Spartanen in Strijen te komen supporten.

Bron: Sparta