VLAARDINGEN
tel. 010-4749961

Omdat ik zelf niet aanwezig mocht zijn op het complex hierbij het verslag van CWO:

CION de gelukkigste in derby bij CWO

Ik had de hele dag al zo een gevoel van: wat moet het nu worden vandaag. Normaal zouden we om 17.00 uur aftrappen op Blue Saterday, maar de corona-maatregelen gooide behoorlijk wat roet in het eten. Dus het werd om 14.30 uur aftrappen zonder DJ, zonder pupil van de week en zonder publiek. De gemeente had het veld voorzien van een laag zand, waardoor het er bij de wedstrijd CWO2 tegen Vitesse Delft2 af en toe leek op strandvoetbal. CWO2 liet echter zien dat er ook op dit veld gewonnen kon worden en pakte de volle winst met 2-1.

Om half drie waren het de andere blauw-witte helden die het goede voorbeeld van CWO2 moesten volgen. Het was echter CION dat vanaf het fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter Richard Steenbergen brutaal CWO onderdruk zette en CWO in de verdediging drukte. Het duurde dan ook een kwartier voordat CWO een eerste corner kreeg en voor een beetje gevaar kon zorgen. Echter was het CION dat bleef domineren. In de 24-ste minuut werd deze druk CWO verdediger Jimmy Onderdelinden te veel. Een lange bal naar voren werd door de CWO-verdediging verkeerd ingeschat en spits Jimmy van der Vaart greep zijn kans om richting keeper Goedhoop te gaan. Jimmy Onderdelinden trok buiten de zestienmeter aan de noodrem en vloerde van der Vaart. De scheidrechter trok direct rood en CWO mocht met ruim een uur te spelen met 10 man verder voetballen. Raoul Gillet werd eruit gehaald en Steve de Brito mocht de verdediging versterken. CWO liet het er niet bij zitten en probeerde voetballend onder de druk vandaan te komen. In minuut 32 kreeg Rick van de Struis een prima schietkans op de rand van de zestienmeter, echter na twee weken blessureleed stond bij hem het vizier nog niet op scherp en de bal ging naast. In minuut 34 was het CION dat gezien het spelbeeld op een terechte voorspong kwam. Een corner werd door oud-HVO-er Thieme Noordam door gekopt en bij de tweede paal stond oud-CWO-er Jimmy van der Vaart, die eenvoudig de 0-1 binnen kon schieten. CWO liet de kop niet hangen en probeerde de eerste helft verder de schade te beperken. Dit lukte prima en zo gingen onze blauw-witte helden met een 0-1 achterstand de kleedkamer in.

Na rust was het CWO dat ondanks de een man minder CION de verdediging in drukte en het betere van het spel had. In de 12-de minuut kreeg CWO bijna loon naar werken, toen vanaf rechts Dwy Kampe, Rick van der Struis wist te vinden, deze legde goed terug op de opkomende Mike van der Meer. Hij schoot hard in, maar man of the match keeper Bryan Struis wist de gelijkmaker te voorkomen. Deze kans gaf de blauw-witte helden nog meer moed en zij wisten ondanks een man minder de beste kansen te creëren. Brayan Struis was echter vandaag de grote sta-in-de-weg en hield heel waT ballen met kunst- en vliegwerk tegen. Een zoals je wel vaker ziet bij voetbal. Als aan de ene kant de de kansen niet worden benut, dan vliegt de bal er aan de andere kant in. In minuut 40 was het CION dat wist te scoren. Tre Naujoks wist door te breken en de bal onder de uitkomende keeper Goedhoop te schuiven en CION wat lucht te geven door de 0-2 op het scorebord te noteren. CWO liet het er echter niet bij zitten, toonde karakter en stapelde aanval op aanval. In minuut 44 was het dan ook eindelijk raak. Een ingooi vanaf rechts kwam via Rick van der Struis bij Ta’ha Kadri voor zijn voeten. Hij schoot de bal hard tegen de touwen en gaf CWO weer hoop op meer. De laatste minuten was het billenknijpen op de bank bij CION en was het CWO dat nog twee goede kansen kreeg. Het geluk was vandaag echter aan de zijde van CION. Zij wisten tot twee keer toe de bal van de lijn te halen en met de 1-2 eindstand de drie punten mee naar de Broekpolder te nemen.