Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 10

3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4750077

Na een valse start uit in en tegen Brielle was het vandaag zondag eersteklasser VUC uit Den Haag die met kunst en vliegwerk naar Vlaardingen was afgereisd, de A20 bij Vlaardingen was afgesloten red.

CION begon tegen een onbekende tegenstander, met een bekende scheidsrechter, goed aan de wedstrijd. Als een blok bewoog de ploeg over het veld en met een aantal goede aanvallen werd het doel van VUC opgezocht. De goed keepende doelman van de Haagse tegenstander hield zijn ploeg op de been.

EERSTE HELFT
Aan de andere kant was het Tiemen Noordam die keeper Bryan Struis moest assisteren door een bal van de lijn te halen. Die zelfde Noordam zette de ijverige Joey vd Velden voor de keeper en die ronde bekwaam af. Aanvoerder vd Velden was nadrukkelijk aanwezig en beloonde zijn spel met een doelpunt. Vlak voor rust een knullig tegendoelpunt waarbij het er even, bij een vrije trap van de zijkant, niet goed uit zag, 1-1. CION keek in de rust tevreden terug op de eerste helft en zou de tweede helft de zelfde ingeslagen weg blijven volgen. Met veel passie en werklust werden de spelers van VUC het vuur aan de schenen gelegd.

EERSTE BALCONTACT
CION wisselde in de tweede helft: Lars Vuijk, Nick Warmerdam en Jimmy vd Vaart kwamen in het veld. Laatstgenoemde had niet lang nodig het net te vinden! Bij zijn eerste balcontact, op aangeven van nieuwkomer Donavan Lioe Anjie, wist hij de supporters te laten juichen. Dezelfde vd Vaart bleef gevaarlijk en had ook nog de 3-1 op zijn schoen maar miste net.

CONFERENCE LEAGUE
In het laatste deel liet CION zich naar achteren drukken door de goed voetballende ploeg VUC maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Zodoende ligt de weg naar Europa nog steeds open. Door de wijze mannen langs de lijn werd geroepen dat als je overwinterd in deze beker dat je dan instroomt in de knock-out fase van de Conference League, wordt vervolgd….